Ai primit si tu aceasta informare pe email?


"Buna ziua,
Prin prezenta va aducem la cunostinta ca informatiile referitoare la datele de contact aferente numarului EORI atribuit dvs. nu contin date referitoare la codul postal, care este obligatoriu de declarat in conformitate cu prevederile Anexei 12-01 din Regulamentul delegat (UE) 2015/2446, acesta fiind component al adresei dvs. Avand in vedere ca la nivelul Comisiei Europene se vor lua masuri de invalidare a numarului EORI incepand cu data de 30.10.2023, pentru actualizarea datelor referitoare la numarul EORI este necesar sa va adresati directiei regionale vamale care a acordat acest numar prin depunere unei cereri de actualizare a datelor respective."


Probabil te intrebi ce trebuie sa faci in continuare cu aceasta informatie.
Aceasta informare a fost trimisa tuturor persoanelor care au inregistrat o cerere pentru cod EORI.

Daca ai obtinut un cod EORI si nu ai completat campul pentru cod postal, incepand cu 30.10.2023, codul EORI va deveni invalid. Asta inseamna ca nu il vei putea folosi la tranzactiile viitoare de import / export.


Cum verifici daca ai codul postal trecut pe codul EORI?

Cauta codul EORI si vezi daca este trecut codul postal in cod. Ca sa iti fie mai usor sa identifici, am atasat imagini mai jos cu un exemplu de numar EORI:

eori primit pe email exemplu
eori primit salvat exemplu

Daca apare codul postal corect, atunci poti folosi codul EORI in toate tranzactiile viitoare fara probleme, deoarece codul tau EORI nu va fi invalidat.


Ce faci daca nu ai codul postal trecut pe codul EORI?

Daca ai facut verificarea conform indicatiilor de mai sus si ai descoperit ca nu ai codul postal adaugat in codul EORI, va trebui sa faci o cerere de modificare a codului EORI. Altfel risti sa fie invalidat.

Te putem ajuta noi cu obtinerea unui cod EORI modificat, direct la tine pe email. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul de pe prima pagina a site-ului nostru Obtine-EORI.ro, selectand tipul de persoana (FIZICA/JURIDICA).


Vesti bune pentru persoanele care au obtinut codul EORI prin intermediul site-ului nostru:

Pentru ca ne dorim ca toti clientii nostri sa poata folosi codul EORI fara probleme, atunci cand completam cererea pentru cod EORI ne asiguram ca trecem toate datele (inclusiv codul postal).
Daca ai descoperit ca am omis sa trecem codul postal pe cererea ta, ne poti scrie si te ajutam cu cererea de modificare gratuit.